Belpop Bonanza Bis

Belpop Bonanza Bis is een avondvullende show waarin de mooiste verhalen uit 60 jaar Belgische popgeschiedenis passeren. Popkenners Jan Delvaux (zie Humo en Radio 1) en DJ Bobby Ewing (zie Discobar Galaxie) brengen ze met veel muziek, foto’s, filmpjes en enthousiasme. Een geruststelling: voorkennis is niet nodig. Gewoon gaan zitten en laat maar komen.

Het duo buigt zich over grote en interessante vragen. Waarom is Salim Seghers zo groot in Marokko? Hoe klinkt ‘Eviva Espana’ in het Zweeds? Wat hebben wij betekend voor ZZ Top? En wie is de eerste Belg die het internationaal heeft gemaakt in de show-business? Vaak verrassend, soms heel straf en allemaal echt gebeurd.

Belpop Bonanza is stilaan een beproefd recept. Deel 1 (2013 + 2014) werd zeer gesmaakt. De apostels van de Belpop legden toen de link bloot tussen Will Tura en Daft Punk. En tussen Toots Thielemans en de gitaar van John Lennon. Maar ook de gevolgen van ‘De Vogelkesdans’.

Belpop Bonanza Bis volgt eenzelfde pad maar is fijner en beter uitgewerkt. Dat viel ook de recensente van De Standaard op. ‘Het plezier van het weetjes spuien spat van het podium, maar ook de regie van Ludo Hoogmartens tilt deze causerie naar een hoger niveau. Hij laat de sprekers op elkaar inspelen zonder dat dat al te gekunsteld overkomt. De twee staan trouwens opvallend zelfverzekerd en rustig op het podium.’ Goed voor 4 sterren!

 
 

De Belpop Bonanza Bis tour werd afgerond in 2015.

 
affiche_bis.png