Belpop Bonanza

 

Het boek van Jan Delvaux

Meer dan 150 grote en kleine verhalen over de muzikale geschiedenis van België. Van Django tot Lio. Van Tura tot T.C. Matic. Van Salim Seghers tot Soulwax. Gerangschikt van A tot Z en lopend van de jaren 60 tot vandaag. Overgoten met liters trivia en opgediend met pakkende beelden. En vervuld van de ambitie om een standaardwerk te worden. Gemaakt om zelf te lezen of cadeau te geven. Geschikt voor alle leeftijden.

'Belpop Bonanza' is de eerste publicatie van Uitgeverij Sylvain. De naam verwijst naar Sylvain Tack (1934-2006). Volgens ons is hij dé manager van de 20ste eeuw. Niemand in België kan zo'n fabelachtig parcours voorleggen als de flamboyante ondernemer uit Halle. Hij is de uitvinder van de Suzy wafel, staat in 1973 aan de wieg van het muziekmagazine Joepie en begint kort daarna met de piratenzender Mi Amigo.

 
 

Deluxe 3CD-compilatie

'Belpop Bonanza' is een drieluik waarop Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing de mooiste en de beste nummers uit hun shows verzamelen. Het is een soundtrack met klassiekers en rariteiten die, ondanks hun grote verscheidenheid, toch familie van elkaar blijken te zijn. Typisch Belpop Bonanza dus. De compilatie verschijnt als driedubbelaar in een deluxe uitvoering, inclusief liner notes van de hand van Delvaux. Arbeid Adelt!, Marva, Telex, Zuster Glimlach, T.C. Matic, Salim Seghers en Front 242 united!