Over Belpop Bonanza

Op papier was het een vreemde missie: een theatershow over de mooiste momenten uit de geschiedenis van de Belgische popmuziek, met een discobar en twee toffe nonkels met een onuitputbare voorraad aan onwaarschijnlijke verhalen.

Het speelveld is de geschiedenis van de Belgische popmuziek. Sterke verhalen te over. Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing gebruiken muziek, beeld, memorabilia, bakken enthousiasme en humor om het interessante verleden en heden tot leven te wekken.

'Belpop Bonanza' (2013) en 'Belpop Bonanza Bis' (2015) waren avondvullende spektakels met muziek, filmpjes en foto’s. Geen saaie lezingen maar hoogstaand entertainment met de vaart van een comedyshow en de degelijkheid van een goede rockumentary. Het succes ging in stijgende lijn. Belpop Bonanza Bis betekende meer shows en meer volk dan Belpop Bonanza. In 2016 besloten ze de twee shows na elkaar te brengen in een marathoneditie: 'Belpop Bonanza Royale'. De twee heren deden daarbij vijf grote zalen aan waar ze nog niet hadden gestaan, waaronder de AB (Brussel) en De Roma (Antwerpen). Alles was uitverkocht. Goed voor meer dan 4.000 toeschouwers!

Wat begon als een bescheiden theatershow groeide uit tot een ware franchise. Belpop Bonanza is een steeds groter wordend geheel. Jan bracht in november 2017 ‘Belpop Bonanza’ uit. Een boek met meer dan 150 vertellingen uit 60 jaar Belgische popmuziek. Daarnaast verscheen de CD-compilatie ‘Belpop Bonanza’. Een driedubbelaar waarop Jan en Jimmy de mooiste nummers van hun shows verzamelden. En tussen kerst en nieuw van 2017 kaapten de twee uw televisiescherm met ‘Belpop Bonanza TV’ op Canvas.

In 2018 breidden de heren hun territorium uit. Met ‘Merci Nederland’ trokken ze noordwaarts om onze bovenburen te bedanken voor hun bijzondere bijdrage aan de Belgische popgeschiedenis.

De vierde theatershow ‘Belpop Bonanza Quattro’ was dan weer goed voor 60 voorstellingen en bijna 25.000 toeschouwers.

Delvaux en Dewit gaan bij elke show een stap verder. In 2019 beginnen ze aan hun allergrootste avontuur: maatwerk. Belpop is overal. Elke gemeente groot en klein heeft een schat aan verhalen. Bovendien is popmuziek het nieuwe erfgoed. Overal in het land wordt de eigen muzikale geschiedenis druk gedocumenteerd. En dus gaat Belpop Bonanza van nationaal naar lokaal. Het worden spannende, grappige en entertainende theatershows over de muzikale geschiedenis van jouw stad of streek.